YOGASESSIES

Voor de yogasessies in Modesta werk ik samen met een fantastische yogateacher: Els Vantomme.

Een paar jaar terug hebben we elkaar leren kennen als collega’s, uiteindelijk zijn we vrienden geworden en dat maakt het nu extra fijn om terug te kunnen samenwerken.

Namasté

Mijn naam is Els Vantomme. Ik ben een enthousiast, warm, integer, positief en empathisch iemand, een echte motivator.  Mama van twee jongvolwassenen Thibault en Jonathan en echtgenote van Nico.

Als kind al was ik graag in beweging: fietsen, turnen, badmintonnen, zwemmen, wandelen, lopen en dansen. Ik ben ook enorm geïnteresseerd in een healthy way of life.

Een aantal jaar terug raakte ik tijdens het lopen geblesseerd, waardoor ik meer begon te luisteren naar mijn lichaam. Jouw lichaam geeft je zoveel aan!

Na een stresserende periode werd ik geveld door ziekte en tijdens mijn herstelperiode kwam ik in contact met yoga. Wat een openbaring!

Ik werd er mentaal sterk van, bouwde veel spierkracht op en vond de rust terug.

Na een aantal jaar yoga te beoefenen bij verschillende teachers kreeg ik zin om mij te verdiepen in de yogakennis.

In 2019 startte ik de Alignment Yoga Teachertraining en de opleiding Transcendiënte Meditatie. Deze opleidingen gaven mij inzicht in de positieve eigenschappen van yoga en meditatie en deze wil ik graag met jullie delen.

Want hoe dieper je de connectie met jezelf ervaart hoe kwaliteitsvoller, steviger en gelukkiger je in het leven staat.

Tot op de mat!

Els

 

YOGA AANBOD

We werken in kleine groepen max 6 personen.
Bij Modesta werken we  graag op maat van jullie, daarom bieden we ook individuele lessen aan.
Neem gerust contact op en dan werken we samen iets uit op jouw vraag.

ALIGNMENT YOGA FLOW

Alignment (uitlijnen) is de term die we gebruiken in yoga om de precieze manier te beschrijven van een yoga pose en zo de  voordelen van iedere houding te maximaliseren en de kans op blessures te minimaliseren.

Tijdens deze yogalessen brengen we het lichaam in de juiste positie we noemen dit de uitlijning van de asana (houding)- en flowen we van de ene houding in de andere.

De houding wordt ontspannen en licht en je kan evenwichtiger en soepeler je asana uitvoeren. Je verenigt je fysieke kracht met je emotionele kracht!

Er worden voldoende variaties gegeven zodat iedereen op eigen niveau de les kan ervaren.

YIN YOGA

Yin yoga is een heerlijke yogavorm.

Hier versterken en versoepelen we vooral het bindweefsel en de gewrichten. We rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

In een yin yogales beweeg je niet intensief maar neem je de tijd voor je lichaam met als doel zo veel mogelijk loslaten van de spieren.

Door je helemaal aan de houding over te geven en de zwaartekracht haar werk te laten doen zal je voelen dat er ruimte ontstaat, letterlijk en figuurlijk. Door gebruik te maken van hulpmiddelen zoals blokken, riemen, bolsters en dekens kan je makkelijker in een houding blijven.

RESTORATIVE YOGA

Tijdens deze lessen lever je geen inspanning, dit is een passieve en herstellende vorm van yoga.

Een zachte yogavorm waarbij vooral  ondersteunende zit- en lighoudingen voor een diepe ontspanning van het lichaam zorgen. Zo wordt de geest rustig en krijgt het lichaam de kans om zich te voorzien van nieuwe energie.

Deze lessen zijn ideaal als je herstellende bent van een kwetsuur of ziekte, als je vermoeid bent of gewoon nood hebt aan pure ontspanning.

YOGA CADEAUBON

Ken je iemand die wel wat ontspanning of me-time kan gebruiken? Wil je iemand verwennen, verrassen en laten genieten?
Dan is een cadeaubon van Shine Within yoga een fantastisch idee.

Deze cadeaubon kan voor de verschillende yogasessies worden gebruikt. Je kan kiezen uit verschillende waarden:

€ 13     1 sessie naar keuze
€ 26     2 sessies naar keuze

€ 110   10 sessies naar keuze
€ 200   20 sessies naar keuze