Workshops voor
kinderen en jongeren

Stress en ontspanning bij kinderen

Als kinderen stress hebben uit zich dit meestal in buikpijn, hoofdpijn, extra aandacht nodig hebben,… Soms kan een kind heel duidelijk zeggen wat hem/haar stress geeft, maar vaak vinden ze het ook moeilijk om het onder woorden te brengen naar ouders, leerkrachten en begeleiders.

Nog veel moeilijker is het om de stress onder controle te krijgen.

Tijdens deze workshop leren we:

  • Wat is stress?
  • Wat geeft mij stress?
  • Verschillende methodes om met stress om te gaan of om het stressniveau te laten zakken.

 

Jouw talenten ontdekken
kinderen/jongeren

Tijdens deze workshop maken we gebruik van de talentenkaarten van Luk Dewulf om zicht te krijgen op welke talenten iedereen in zich heeft.

Deze workshop is heel fijn om kinderen en jongeren een extra boost te geven. Wanneer je zicht hebt op jouw talenten dan kan je meer zelfzeker in het leven staan en veerkrachtiger omgaan met bepaalde situaties en wordt het ook gemakkelijker om keuzes te maken.

Als je de talenten van jouw klasgenoten kent dan is het eenvoudiger om te begrijpen wie ze zijn en waarom ze bepaalde handelingen doen en keuzes maken.

 

Op weg naar meer zelfvertrouwen
Kinderen

Deze workshop is gebaseerd op het Friends Resilience Program dat zijn oorsprong kent in Australië. Hier is het beter gekend onder de naam VRIENDEN programma.

Tijdens de workshop leren we voor wat elke letter in het VRIENDEN programma staat. Het is een ideale methode om jouw zelfvertrouwen een boost te geven. Om twijfelende stemmetjes in jouw gedachten de baas te kunnen. Je krijg handvaten om dingen die misschien te spannend aanvoelen, toch aan te durven.

Na deze workshop kan je deze methode toepassen in allerlei situaties waar twijfels even de bovenhand hebben.

 

Verbindende communicatie jongeren

Als tiener heb je soms het gevoel dat je door niemand begrepen wordt. Je probeert iets duidelijk uit te leggen aan leeftijdsgenoten, ouders, leerkrachten en je merkt dat het bij de ontvanger anders aankomt dan dat je hebt bedoeld. Met sommige persoonlijkheidstypes slaag je er zelfs niet in een gesprek aan te knopen.

Tijdens deze workshop leer je de grondregels van verbindende communicatie en de verschillende gedragstypes.

Na deze workshop is het eenvoudiger om jouw boodschap over te brengen en weet je ook hoe je de verschillende persoonlijkheidstypes het best benadert.