Hou je doel voor ogen en alles is mogelijk!

14/12/2020

Ik krijg heel vaak de opmerking: “Prachtig dat jij jouw dromen najaagt, dat je ervoor gaat. Ik heb het lef niet om dit te doen.”

Dan is mijn antwoord elke keer: “Gewoon doen, jouw doel voor ogen houden en ervoor gaan!”

Natuurlijk moet je jouw plan helder hebben, duidelijk weten wat je wil.  Neem voldoende tijd om het plan helder te maken in jouw hoofd, op papier,…

Spreek erover met andere mensen, verruim jouw blik om zo steeds dichter te komen bij het realiseren van jouw droom. Dit is een heel fijn proces want je zal zien dat op die momenten de juiste mensen jouw pad kruisen en je plots inzichten krijgt om je verder te helpen. Stel jezelf open voor nieuwe dingen, voor andere meningen, voor inspiraties,…

Eens je goed in kaart hebt gebracht wat je wil gaan doen, kijk dan vooruit, visualiseer jouw droom, maak hem concreet…  Maak er een doel van en verlies dat doel nooit uit het oog.

Zal het dan allemaal vanzelf gaan? Nee, helaas niet! Maar je zal wel weten welke keuzes je moet maken, wat je wel of niet moet doen, wat er bijdraagt tot het behalen van je doel en wat niet.

Soms zou je willen dat de weg naar jouw doel voor je openligt, dat het een mooi geplaveide weg is, zonder hobbeltjes of kuiltjes,  kortom een autosnelweg.  Maar de voorbije jaren heb ik geleerd dat je soms een zijweg moet inslaan, die wel nog steeds jouw doel als eindbestemming heeft. Je zal versteld staan van wie je ontmoet langs deze landwegen, hoe breder jouw blik wordt en hoe meer jouw rugzak gevuld wordt met nieuwe kennis, ervaringen,…   Dit zijn allemaal elementen die nog van pas zullen komen eens je jouw doel bereikt. 

Nu ik iedereen overtuigd heb om te gaan voor jullie dromen ontbreekt het sommigen onder jullie nog aan de moed de stap te zetten.

Ik heb nog één belangrijk element niet besproken. Je kan altijd terug!!  Als je dit in jouw achterhoofd houdt, dan is springen in het onbekende veel minder eng.

Eerlijk, het is deze gedachte die mij heel erg geholpen heeft om de sprong te wagen maar eens ik had gesprongen kies ik liever voor een landelijke zijweg dan de terugweg.  😊

Heb jij dromen die je wil verwezenlijken maar heb je nog dat laatste duwtje nodig, neem gerust contact met mij op.  Ik begeleid je graag bij het uitstippelen van jouw snelweg met mooie stopplekjes om het uitzicht te bewonderen.

LEES MEER NIEUWSBERICHTEN

Talentengesprekken:

Talentengesprekken:

Vandaag heb ik de talentenmappen afgewerkt voor de kinderen/jongeren die ik de voorbije weken mocht ontmoeten tijdens...

Lees meer