Aanbod voor Kinderen

Creatieve coaching

Bij het woord eenvoud denk je meteen aan de puurheid, het spontane van een kind.

Maar soms zijn er periodes waarin een kind niet goed in zijn vel zit en dit uit zich in het gedrag: snel huilen, opstandig zijn, niet goed slapen, ruzie maken, onzeker zijn, … Ook kunnen bepaalde situaties ervoor zorgen dat het kind worstelt met verdriet bij bv. een echtscheiding, overlijden van een dierbare,…

Voor kinderen is het niet altijd even eenvoudig om die gevoelens uit te drukken. Creatieve coaching is een manier om zicht te krijgen op hun belevingswereld. Op een creatieve manier tonen ze wat hen innerlijk bezighoudt. Van daaruit bekijken we samen wat het kind nodig heeft om zichzelf en de wereld om zich heen beter te begrijpen, om emoties beter te kunnen uitdrukken en het zelfvertrouwen te vergroten.

Jouw talenten in kaart

Wil je graag jouw kind een extra boost geven om meer zelfzeker in het leven te staan of om veerkrachtig te kunnen omgaan met een bepaalde situatie of om gemakkelijker keuzes te kunnen maken bij bv. welk hobby past het best bij jouw kind,  dan is een talentenonderzoek dat wat jouw kind nodig heeft.

Want als jouw kind weet wat zijn/haar talenten zijn dan is het eenvoudiger om keuzes te maken of deze in te zetten om dingen die nog niet zo vlot lopen aan te pakken.

Gedurende een sessie van +/- 1u brengen we de talenten van jouw kind in kaart aan de hand van de talentenkaarten van Luk Dewulf. We bekijken ook hoe men deze talenten het best kan inzetten bij het maken van keuzes of om obstakels te overwinnen.  Daarna ga ik er nog even creatief mee aan de slag en bezorg ik jouw kind achteraf een ingelijste talentenmap. Deze sessie en ingelijste talentenmap kost 60€

Wil je graag hierover even afstemmen of wil je dit als een geschenk aan iemand geven, dan kan je een cadeaubon aanvragen.

Creatieve workshops

In onze prestatiegerichte maatschappij verwachten we vaak dat kinderen binnen de lijntjes kleuren, ze moeten al op jonge leeftijd voldoen aan de verwachtingen en verliezen hierdoor een stuk hun creativiteit, hun spontaniteit. Via de creatieve workshops van Modesta willen we hen aanmoedigen om hun creativiteit te omarmen, hun fantasie de vrije loop te laten en eens heerlijk buiten de lijnen te kliederen.

Groeikampen

De drukte van het dagelijkse leven kan een kind wat uit balans brengen. De groeikampen van Modesta zorgen ervoor dat een kind kan vertragen, in contact kan komen met zichzelf, anderen en de natuur. Op die manier zal het kind ontspannen, ontdekken en groeien.
Via creatieve werkvorm, verhalen, spel, ontspanningsoefeningen gaan we werken rond verschillende thema’s: talenten ontdekken, zelfvertrouwen vergroten, omgaan met emoties,..
Tijdens deze workshop is er een afwisseling tussen me-time en activiteiten in groep. Dus de ideale manier om even te herbronnen.

Verjaardagsfeestjes

Voor een kind is zijn of haar verjaardag vieren, vaak het hoogtepunt van het jaar. Ouders willen hun kind een speciale dag geven, maar dit vraagt wel wat organisatie op voorhand, geduld op het moment zelf en dit alles gaat dus vaak gepaard met extra stress.
Ik kijk graag met jullie naar een concept om jouw kind een onvergetelijk verjaardagfeest te geven, waar jullie op het moment zelf kunnen ontspannen en achteraf nog kunnen van nagenieten.