Aanbod voor Kinderen

Creatieve coaching

Bij het woord eenvoud denk je meteen aan de puurheid, het spontane van een kind.

Maar soms zijn er periodes waarin een kind niet goed in zijn vel zit en dit uit zich in het gedrag: snel huilen, opstandig zijn, niet goed slapen, ruzie maken, onzeker zijn, … Ook kunnen bepaalde situaties ervoor zorgen dat het kind worstelt met verdriet bij bv. een echtscheiding, overlijden van een dierbare,…

Voor kinderen is het niet altijd even eenvoudig om die gevoelens uit te drukken. Creatieve coaching is een manier om zicht te krijgen op hun belevingswereld. Op een creatieve manier tonen ze wat hen innerlijk bezighoudt. Van daaruit bekijken we samen wat het kind nodig heeft om zichzelf en de wereld om zich heen beter te begrijpen, om emoties beter te kunnen uitdrukken en het zelfvertrouwen te vergroten.

Friends Resilience Programme: op weg naar meer zelfvertrouwen

Het Friends Resilience Programme is ontwikkeld in Australië en is in Nederland en België meer bekend onder de naam VRIENDEN-programma.

Het is een cognitief- en gedragsprogramma dat kinderen vaardigheden aanleert waarmee ze hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken om meer weerbaar te worden en angsten, piekeren en stress meer de baas te kunnen.

Het programma is erkend als een effectief en preventief programma door de World Health Organisation en het Nederlands Jeugd Instituut.  

Tijdens dit traject krijgt jouw kind verschillende handvaten aangeboden en ontdekken we waar elke letter van het woord VRIENDEN voor staat. Het is voor een kind een heel duidelijke en overzichtelijke methode om hun zelfvertrouwen te vergroten.

Het is een traject waar je als ouder ook kan bij aansluiten. Ik doe dit om verschillende reden op die manier: 

  • Ik kan je kind handvaten geven tijdens dat uurtje, maar thuis zal het jullie nodig hebben om hiermee te experimenteren en in te groeien
  • Het is een leuk verbindingsmoment. In ons druk leven zijn deze momenten zo fijn voor het kind en voor jezelf
  • Vaak kan je als ouder er ook nog handvaten vinden voor je eigen functioneren.

Als je als ouder niet kan aansluiten, geen probleem, ik zorg dat je de nodige info krijgt om jouw kind hierin te begeleiden.

Wil je graag wat meer info hierover, neem vrijblijvend contact met mij op.

Jouw talenten in kaart

Wil je graag jouw kind een extra boost geven om meer zelfzeker in het leven te staan of om veerkrachtig te kunnen omgaan met een bepaalde situatie of om gemakkelijker keuzes te kunnen maken bij bv. welk hobby past het best bij jouw kind,  dan is een talentenonderzoek dat wat jouw kind nodig heeft.

Want als jouw kind weet wat zijn/haar talenten zijn dan is het eenvoudiger om keuzes te maken of deze in te zetten om dingen die nog niet zo vlot lopen aan te pakken.

Gedurende een sessie van +/- 1u brengen we de talenten van jouw kind in kaart aan de hand van de talentenkaarten van Luk Dewulf. We bekijken ook hoe men deze talenten het best kan inzetten bij het maken van keuzes of om obstakels te overwinnen.  Daarna ga ik er nog even creatief mee aan de slag en bezorg ik jouw kind achteraf een ingelijste talentenmap. Deze sessie en ingelijste talentenmap kost 65€

Wil je graag hierover even afstemmen of wil je dit als een geschenk aan iemand geven, dan kan je een cadeaubon aanvragen.

Creatieve workshops

In onze prestatiegerichte maatschappij verwachten we vaak dat kinderen binnen de lijntjes kleuren, ze moeten al op jonge leeftijd voldoen aan de verwachtingen en verliezen hierdoor een stuk hun creativiteit, hun spontaniteit. Via de creatieve workshops van Modesta willen we hen aanmoedigen om hun creativiteit te omarmen, hun fantasie de vrije loop te laten en eens heerlijk buiten de lijnen te kliederen.

Groeikampen

De drukte van het dagelijkse leven kan een kind wat uit balans brengen. De groeikampen van Modesta zorgen ervoor dat een kind kan vertragen, in contact kan komen met zichzelf, anderen en de natuur. Op die manier zal het kind ontspannen, ontdekken en groeien.
Via creatieve werkvorm, verhalen, spel, ontspanningsoefeningen gaan we werken rond verschillende thema’s: talenten ontdekken, zelfvertrouwen vergroten, omgaan met emoties,..
Tijdens deze workshop is er een afwisseling tussen me-time en activiteiten in groep. Dus de ideale manier om even te herbronnen.